Varför har man Salt i Kaffet?

coffee 1867429 1280

Vi älskar vårt kaffe precis som de är. Varje dag dricker vi samma kopp kaffe och vi är nöjda. Men tänk om jag sa att vi kunde få kaffet att smaka ännu bättre? Om du inte är ett fan av experiment, oroa dig inte, vi försöker inte göra ett salt kaffe.

Genom att bara tillsätta lite salt till ditt kaffe kan du få ett mer smakrikt kaffe. Forskning visar att salt fungerar för att förstärka alla goda smaker i kaffe. Salt i kaffe hjälper till att neutralisera bitterhet och förstärker kaffebönans naturliga sötma.

Om salt i kaffe

Salt har tillsatts kaffe i hundratals år. Ursprungligen var det inte känt att tillsätta salt till kaffet gjorde att det smakade bättre. I norra Skandinavien, Sibirien, Turkiet och Ungern finns mycket bräckt vatten tillgängligt. Detta är vatten där floder blandas med saltvatten vilket resulterar i en mild salt blandning.

Människor använde detta vatten för att brygga sitt kaffe och extrahera kaffet med en blandning av saltvatten. När rent vatten var tillgängligt insåg de att kaffet var mer bittert och inte smakade lika bra.

De fortsatte att använda det bräckta vattnet och överförde traditionen att tillsätta salt till kaffet och skapade en djärvare och smidigare produkt.

Varför du bör tillsätta salt till kaffe

Medan ett fantastiskt kaffe kommer att smaka fantastiskt på egen hand, hjälper lite salt till att förbättra allt vi vill ha ut av en kaffe. Människor som föredrar denna metod föredrar det för att det minskar kaffets naturliga bitterhet.

Självklart, om du brygger ditt kaffe fel kommer du att få bittert kaffe oavsett. Salt i kaffet kommer att minska bitterheten hos kaffe, det jämnar också ut den ”gamla” smaken av vatten som lagrats i tank.

Det har gjorts många vetenskapliga studier för att undersöka effekterna som salt har på kaffe.

Det finns en kemisk reaktion som är ansvarig för detta. Na+-jonen minskar bitterheten genom att störa smakmekanismen på tungan. Som ett resultat uppfattar inte bitterhetsreceptorerna på din tunga lika mycket bitterhet. Varningen är att du måste lägga till mindre salt än du skulle kunna känna smaken av.

Kalcium i saltet kan också bidra till den bitterhetsblockerande effekten. Det är därför mejeri är så gott till kaffe.

Salt förstärker kaffesmaken

Salt låser upp de dolda smakerna du inte visste fanns i kaffebönor. Det gör den subtila fruktiga sötman som förmedlas av kaffefrukten mer uttalad.

Genom att tillsätta salt kan du hitta en dold smak som är unik för varje kaffeböna. Vår rekommendation är att prova med alla olika typer av kaffebönor och spela in vad du tycker om.

När du saltar din mat vet du att du gör det för att få fram de naturliga smakerna och smakerna av maten du lagar eller äter. Tja, salt i ditt kaffe gör exakt samma sak. När du tillsätter salt till ditt maldra kaffe eller direkt i din nybryggda kopp kaffe, tar du fram de naturligt utsökta smakerna i ditt kaffe.

Kaffe har många olika smaker och undertoner av smak, och det kan variera med bönor och rostningar. Varför skulle du inte ta fram de naturliga, läckra smakerna i ditt kaffe?

Förutom att förstärka smaker som är söta, syrliga eller andra lockande nyanser av smak, bekämpar salt faktiskt bittra smaker. Salt åsidosätter faktiskt reaktionen som dina smaklökar har på bittra smaker, av skäl som fortfarande inte är helt förstådda.

Så medan dina smaklökar på din tunga plockar upp några av de söta och mjuka nyanserna i ditt kaffe, arbetar saltet som du lägger till ditt kaffe också på samma smaklökar för att bekämpa de bittra smakerna som också är förknippade med det samma kopp kaffe.

Salt kan hjälpa till att hålla nere dina kalorier

Alla vet att när du häller gräddersättningar och sockerarter, eller sockerhaltiga siraper, i ditt kaffe, introducerar du i princip bara tomma kalorier i din annars hälsosamma och friska kopp kaffe. Om du anstränger dig för att minska din vikt kan tillsats av salt till ditt kaffe verkligen hjälpa dig att göra just det.

Genom att tona ner bitterheten i kaffet och genom att hjälpa till att ta fram de naturliga söta undertonerna i ditt kaffe, kan tillsättningen av salt hjälpa dig genom att göra det mindre nödvändigt att lägga till alla dessa tomma kalorier till ditt kaffe.

Om du inte njuter av svart kaffe för att du tycker att det är för starkt eller bittert för dig, försök att tillsätta en tesked salt till sex matskedar kaffe och se om det gör svart kaffe tilltalande för dig, eller så kan du tilsättal en tesked salt till din redan bryggda kopp kaffe och smaka av den för att avgöra om det kommer att göra det möjligt för dig att minska på socker- och gräddkalorierna som du lägger till ditt kaffe.

Sura uppstötningar kan lindras genom att tillsätta salt till kaffe

Om du är en av de olyckliga människorna som älskar en fantastisk kopp kaffe men som slutar med fruktansvärd halsbränna eller sura uppstötningar genom att njuta av en kopp, prova lite salt i ditt kaffe för att se om det hjälper till att lindra de sura uppstötningarna som kaffet orsakar dig. Salt sänker naturligt surheten i ditt kaffe och detta kommer att minska mängden sura uppstötningar som du vanligtvis känner efter att ha ätit en kopp kaffe på morgonen.

Du kanske inte upplever full halsbränna efter att ha druckit kaffe. Ändå, om bitterheten från kaffe får dig att känna att du kan få sura uppstötningar inom en snar framtid, är chansen stor att tillsats av lite salt till ditt kaffe kan hjälpa till att lindra denna känsla. Prova att tillsätta en tesked salt till sex matskedar kaffe innan du brygger, eller bara tillsätt lite salt till din bryggda kopp kaffe. Det kan mycket väl hjälpa till att lindra känslan av halsbränna eller sura uppstötningar, känslan som du får av att dricka kaffe.

Salt förbättrar vattenkvaliteten

Det finns en anledning till att salt tillsätts i vattenavhärdarsystem. Faktum är att salt förbättrar den övergripande vattenkvaliteten i dina vardagliga aspekter av livet, och vattnet som du använder för att brygga ditt kaffe är inte annorlunda.

Om du använder en kaffemaskin med en behållare och ditt vatten står över natten i vattentanken, kanske du märker att ditt kaffe helt enkelt inte smakar lika ”fräscht” som andra dagar. Det beror på att ditt vatten kommer att börja smaka gammalt när det får sitta kvar under perioder.

Genom att tillsätta lite salt till ditt kaffe kan du bekämpa den inaktuella smaken när ditt vatten har stått i kaffemaskinens behållare.

De flesta ställer in kaffekannornas timer och fyller på kaffet och vattnet kvällen innan så att de kan vakna till sin nybryggda kanna kaffe. Naturligtvis kan detta resultera i kaffe som smakar lite unket eftersom det bryggs med vatten som står i kaffekannas behållare över natten.

Genom att tillsätta en tesked salt till sex matskedar kaffesump kommer ditt kaffe fortfarande att smaka lika fräscht som om du vaknade och hällde färskt vatten i kaffemaskinen omedelbart innan du brygger ditt kaffe. Salt tar bort den ”gamla” kvaliteten på vattnet som sitter och väntar på att det ska vara dags att brygga din morgonkopp.

Vetenskapen bakom att tillsätta salt i kaffe

Tvärtemot vad många tror är kaffe inte bittert på grund av koffeinet. Mer koffein gör inte kaffet mer eller mindre bittert. Ett lättrostat kaffe som inte är lika bittert som ett mörkrostat kaffe kan ha samma mängd eller mer koffein.

Endast cirka 15 % av kaffets bitterhet kommer från koffein. Resten av bitterheten kommer från klorogensyralaktoner och fenylindaner.

Dessa föreningar är antioxidanter som finns i rostade kaffebönor. De bildas när de gröna kaffebönorna rostas. Ju mörkare rostning, desto fler av dessa föreningar finns. Som ett resultat blir kaffet mer beskt.

När du tillsätter salt till din kaffesump kan dessa föreningar inte lätt smakas av din tunga. Istället blockeras dina smaklökar av Na+-jonerna från saltet som blandas med vattnet.

Hur mycket salt ska man lägga i kaffe

Det finns ingen korrekt formel för att göra en kopp kaffe som du vill ha den. Vi föreslår att du börjar med en tesked salt för var 6:e sked kaffe.

Du bör börja med detta förhållande och sedan anpassa dig efter hur du vill ha det. Om du tycker att det är för salt tillsätt mindre. Om du tycker att den fortfarande är för bitter, lägg till mer.

Det kan också variera beroende på vilken sorts salt du använder. Vissa salter kan vara saltare än andra.

Du kan tillsätta saltet under bryggningsprocessen till de kaffebönorna eller så kan du lägga till saltet till det redan bryggda kaffet. Se bara till att inte lägga till för mycket!

By nesta

Du kanske också gillar dessa artiklar