Kan man Återanvända ett Kaffefilter?

coffee 2139592 1280

Det korta svaret på frågan är ja! Du kan återanvända kaffefilter efter att du har bryggt kaffe.

Vissa människor vet att man kan återanvända kaffefilter men är inte säkra på hur man tar hand om dem så att de kan användas flera gånger

Kan man återanvända kaffefilter?

Visste du att du kan återanvända ett kaffefilter efter att du har kokat ditt kaffe? Chansen är stor att om du är den typen av person som gör mycket kaffe på en gång och bara dricker en kopp eller två, så gör du förmodligen inte det.

Men om du brygger flera koppar kaffe under olika tider på dagen så vet du förmodligen redan att det inte är kostnadseffektivt att använda nya filter varje gång.

Du kan använda papperskaffefilter några gånger innan du måste kasta dem. Nedan hittar du all information du behöver veta om när du återanvänder dina kaffefilter:

Hur många gånger kan du använda ett kaffefilter?

Problemet med att återanvända kaffefilter är generellt att de till slut går sönder. Normaly kan man använda ett kaffefilter mellan 2 och 5 gånger innan det bör bytas. Vissa väljer att ta bort det bryggda kaffepulvret från filtret innan de brygger mer kaffe och detta går att göra. Däremot kan detta göra att filtret går sönder snabbare. Om du däremot väntar en längre tid bör du med fördel ta bort kaffet från filtret för att säkerställa en god smak.

1) Har du mörkbruna skor på jobbet? Det använda kaffefiltret fungerar också som skoputsare.

2) Gör dina egna doftpåsar. Efter att ha torkat, fyll ett kaffefilter med dina val av örter och kryddor (du kan hitta recept online). Knyt med garn eller band och lägg på ett litet dekorativt fat på köksbordet, tillsammans med en växt eller två, för en rustik look och inbjudande doft.

3) Göra gryta eller soppa? När receptet kräver att örter ska tas bort efter tillagning, placera dessa i ett använt kaffefilter. Knyt och sänk ner i grytan tills det är dags att dra ut den.

4) Torka och spara skaffefiltret för sommarcamping- eller vandringsresa. När det är dags, fyll dem med förportionerat malet kaffe till resekaffet. Se till att du har tillräckligt för varje dag på din resa. Knyt fast och förvara i en förseglad resebehållare.

5) Gör en ansiktsmask. Skär ett använt kaffefilter i 3 sektioner. Fukta med varmt vatten. Lägg dig bekvämt och placera sektionerna på din panna, under ögonen och under näsan. Slappna av i cirka 20 minuter.

6) Förvara torra, använda kaffefilter i bilen för att torka av insidan av vindrutan eller sidospeglarna när det är dimmigt. Filtren kommer inte att repa eller strimma.

7) Förvara torkade kaffefilter i en kastrull i köket. Använd dem för att samla matrester när du lagar en måltid. Du kan slänga allt hela i komposthinken eller på komposthögen.

8) Placera ett använt kaffefilter direkt i en kopp eller mugg. Tillsätt kaffesump för en portion. Fyll långsamt med vattenkokare uppvärmt vatten och låt stå i 8 minuter. Experimentera med timing tills du hittar din perfekta brygd.

Om du använder de där små filtren för att brygga ditt kaffe. spara en tanke på alla andra saker du kan använda dem till.

De flesta kaffefilter kan återanvändas minst fyra eller fem gånger innan de slutar fungera effektivt. Så var inte rädd för att dumpa den gamla kaffesumpen och stoppa tillbaka det använda filtret i din kaffemaskin. För bästa resultat, skölj av filtret och låt det torka innan det återanvänds.

Begagnade kaffefilter har en naturlig åldrad patina som gör dem idealiska för alla typer av hantverk och konstprojekt. Både barn och vuxna kommer att tycka om att göra projekt som girlander av kaffefilterblommor, collaged ekokonst eller till och med exklusiva dekorationslampskärmar.

Förhindra att jord läcker ut ur krukor och planteringskärl genom att fodra dem med använda kaffefilter. Du kan behöva skära av filtret för att det ska passa, men det är okej om materialet viker upp sidorna av behållaren. Det här är ett bra sätt att begränsa röran men ändå tillåta ordentlig luftning av växtrötterna. Fungerar inomhus eller utomhus.

Gro frön – Vik ett rent, använt kaffefilter och lägg in dina frön. Fukta filtret och lägg det i en plastpåse eller behållare tills fröna spirar. Överför fröna till jorden så snart rötterna börjar synas.

Sila köksfett – Bevara ditt matfett genom att filtrera det mellan användningarna. Fäst bara ett rent, använt kaffefilter runt munnen på en burk och häll försiktigt kylt fett genom det. Detta fungerar bäst om filtret är löst i mitten, så att det inte samlas över sidorna.

Stänkskydd – Skydda insidan av din mikrovågsugn från stänk genom att täcka maten med ett gammalt kaffefilter. Håll en bunt vid mikrovågsugnen så att de kan läsas när du behöver dem.

By nesta

Du kanske också gillar dessa artiklar