Vilket Land Dricker mest Kaffe i Världen?

coffee 4334647 1280 1

Kaffe har funnits i tusentals år, men många vet inte att det är en av världens mest populära drycker. Människor konsumerar över 400 miljarder koppar runt om i världen varje år.

Etiopier var de första som odlade kaffe innan det hittade sin väg till Jemen. Ända sedan världen har varit beroende av denna mörka koffeinhaltiga dryck.

Kaféer har blivit gemenskapsnav dit människor går för sociala interaktioner – oavsett om de är vänner, främlingar eller affärsavtal.

Ett sätt att ta reda på hur mycket länder runt om i världen dricker är att titta på kaffekonsumtionen per capita. Vi kan också överväga hur mycket ett land dricker som helhet (i allmänhet). De flesta länder på denna lista är alla ganska självförklarande när det kommer till varför de kan dricka en mängd kaffe över genomsnittet.

Många faktorer bidrar här, inklusive klimatet, antalet närliggande kaffeodlande länder och om dessa länder har ett stort antal invandrare från koffeinälskande kulturer eller inte.

Nedan är en lista över de 10 länder som dricker mest kaffe, följt av en lista över ländernas mest drickande per capita.

Topp 10 länder som dricker mest kaffe totalt sett

1. Brasilien – 12,3 miljoner 60 kilos-påsar kaffe per år

Brasilien är den främsta producenten och exportören av kaffe. Brasilien är också den största konsumenten av kaffe i absolut volym.

Det första stora landet på denna lista är Brasilien. Det är också det land med den högsta konsumtionen av kaffe i världen. Brasilien producerar 40 % av allt kaffe i världen. Det har ett tempererat klimat som är idealiskt för kaffeodling, där bönorna skördas mellan september och december. Brasilien har också många invandrare från kaffedrickande kulturer.

2. Tyskland – 10,6 miljoner 60 kilos-påsar kaffe per år

Tyskland är ett land i Europa som är känt för sin kärlek till öl. Men tyskar konsumerar också kaffe varje dag med en hastighet av 150 miljoner koppar. I Europa har Tyskland mest kaffeförsäljning.

3. Italien – 9,6 miljoner 60 kilos-påsar kaffe per år

Ett annat europeiskt land som gör denna lista är Italien. Kaffe har varit en viktig del av den italienska kulturen i århundraden nu. Inte ens idag betraktas ett socialt evenemang som ett officiellt socialt evenemang om kaffe inte är inblandat.

I Italien finns det 400 000 kaffebarer dit folk går för att umgås och njuta av en trevlig kopp. Italienare uppfann berömda espressodrycker som cappuccino och latte.

4. Frankrike – 7 miljoner 60 kilos-påsar kaffe per år

Frankrike gör listan på grund av sin betydande kaffekultur. De har ett kafé på nästan varje gata.

I Frankrike är kaffe ett måste när man går ut på frukost eller brunch med familj eller vänner. Njut av det berömda café au lait, som helt enkelt betyder kaffe med mjölk.

5. USA – 6 miljoner 60 kilos-påsar kaffe per år

Det är ingen överraskning att USA också finns på den här listan eftersom amerikaner älskar både sitt kaffe och sina extravaganta kaffedrycker. I genomsnitt dricker människor i USA 1,6 koppar om dagen, vilket är långt över världsgenomsnittet på en kopp om dagen.

Med Starbucks, Seattle’s Best, Dunkin’ Donuts och många andra ställen att köpa kaffe i USA är det tydligt att amerikaner älskar att dricka kaffe.

6. Colombia – 4,86 ​​miljoner 60-kilos-påsar kaffe per år

Colombia är en av de bästa kaffeproducenterna i världen. Det är den tredje största exportören av kaffe i världen. Detta land är ett av få ställen där odlare kan skörda kaffebönor två gånger om året. Det är inte förvånande att Colombia hamnar på listan över de bästa kaffedrickande länderna. Colombianer dricker ungefär tre koppar kaffe om dagen.

7. Japan – 4 miljoner 60 kilos-påsar kaffe per år

Medan japanerna odlar och älskar sitt te, är Japan ett annat land som är otroligt noggrant med sitt kaffe. Kaffet här är mycket hög kvalitet, och priset speglar det. I Japan har kaffeälskare en mängd olika alternativ när det gäller att dricka kaffe, inklusive bryggt, pressat, sifonerat, droppande och kallt.

8. Turkiet – 3,7 miljoner 60 kg påsar kaffe per år

Turkiskt kaffe är traditionellt i detta land, och det konsumeras flera gånger under dagen. Kaffe odlas främst i Turkiet på den anatoliska platån, som har mycket bördig jord för odling av kaffebönor. När du dricker turkiskt kaffe kommer du att märka att kaffe mals i botten av din kopp.

9. Ryssland – 3 miljoner 60 kilos-påsar kaffe per år

I Ryssland serveras kaffe vanligtvis med efterrätt och konsumeras i små koppar. Eftersom det är en så populär dryck har kaffekonsumtionen i Ryssland ökat stadigt under åren.

10. Schweiz – 2,7 miljoner 60 kilos-påsar kaffe per år

Den sista platsen på denna lista går till Schweiz, ett land som älskar sitt kaffe. Schweizarna har så mycket kaffe att de är bland de bästa länderna som exporterar det, bara efter Vietnam och Tyskland. I Schweiz är det väldigt socialt att dricka kaffe.

Topp 10 länder som dricker mest kaffe per capita


1. Finland

Finländarna konsumerar ca. 12 kg kaffe per capita årligen, vilket placerar dem på toppen av listan över kaffekonsumerande länder per capita.

Finland är nummer ett på den här listan, och det är ingen överraskning. Kaffe är en stor del av deras kultur, med många finländare som dricker flera koppar per dag. Många Helsingforsbor dricker till och med fem eller fler koppar om dagen. Lokalbefolkningen kallar kaffe för ”kahvi”, och deras morgonkopp är ett måste, särskilt under vintern.

2. Norge

Norge är det andra landet på denna lista som dricker mycket kaffe per capita. Kaffe sägs till och med vara mer populärt än te i Norge. Det är inte konstigt att norrmän rankas som nummer ett för stora kaffedrickare, med 10 % av befolkningen som dricker över 10 koppar om dagen.

3. Island – 9kg kaffe per person och år

Kaffe är så populärt på Island att det inte är ovanligt att höra att människor som bor där dricker i genomsnitt fyra eller fem koppar per dag. Islänningar dricker kaffe istället för te, och även när de festar är det ofta med en kopp varmt kaffe i handen. Huvudstaden Reykjavik har till och med kaféer på nästan alla gator – mestadels oberoende lokala butiker.

4. Danmark – 8.5 kg kaffe per person och år

Lokalbefolkningen använder kaffe för ”kaffeslabberas”, en informell social sammankomst där det bjuds på kaffe och kaka. Det finns till och med påståenden om att kvinnor i denna nation dricker mer kaffe än män, och över hälften av dem dricker minst fyra koppar varje dag.

Danskarna har det sjätte dyraste kaffet på planeten.

5. Nederländerna – 8.5 kg kaffe per person och år

Holländarna är på listan eftersom de dricker mycket kaffe, med en genomsnittlig person som dricker cirka fem koppar per dag. Holländarna älskar också sitt kaffe i specialbutiker eller kaféer, inte i hemmet som många andra europeiska länder.

6. Sverige – 8 kg kaffe per person och år

Vi i Sverige är ett av de främsta kaffekonsumenterna länderna per capita i hela Europa. Medan många framförallt dricker bryggkaffe väljer vissa en espresso istället.

7. Schweiz – 7.7kg kaffe per person och år

Schweizarna dricker mycket kaffe, och deras kafékultur speglar starkt italienskt inflytande. Schweizarna har till och med en hel dag tillägnad kaffe, kallad ”Fasnacht”, där de firar med en massa drinkar. Grundaren av Nespresso kommer från detta land.

8. Belgien – 6.8kg kaffe per person och år

I det här landet dricker man kaffe till frukost och på kaféer på dagarna. De är också kända för att dricka kaffe med efterrätt i slutet av en måltid. Belgarna är stora på Nespresso, med många kaféer som har maskiner i lager. Tusentals kaféer finns här för ditt dricksnöje.

9. Luxemburg – 6kg kaffe per person och år

Kaffe är enormt i Luxemburg, med lokalbefolkningen som dricker varje morgon och kväll. De tar också sitt kaffe på största allvar, och många har det med grädde eller socker. Lokalbefolkningen köper sitt kaffe i snabbköp och dricker det på kaféet, där de umgås med vänner.

Denna lilla nation ger plats åt tusentals kaffehus.

10. Kanada – 6.3kg kaffe per person och år

Länder som dricker mest kaffe per capita finns inte bara i Europa. Kanada har över 1 000 Tim Hortons kaféer i landet. Den kanadensiska kärleken till kaffe beror förmodligen på den höga konsumtionen per capita av andra varma drycker som varm choklad och te.

By nesta

Du kanske också gillar dessa artiklar